Η αξία που δίνει η καλή φωτογράφιση ξενοδοχείου

Ανάγνωση: 4 λεπτά

Το website ενός ξενοδοχείου είναι το καλύτερο μέσο προβολής στον ψηφιακό κόσμο του καταλύματος, των υπηρεσιών του και της εμπειρίας που θα βιώσουν οι πελάτες του. Το περιεχόμενο που θα έχει αυτό παίζει αναμφίβολα πρωταρχικό ρόλο, αναδεικνύοντας τη σημασία που έχει μία καλή φωτογράφιση ξενοδοχείου σε κρίσιμο παράγοντα για την επιτυχημένη παρουσία του καταλύματος στο διαδίκτυο.

Τα website των ξενοδοχείων στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στην ποιότητα που έχουν οι φωτογραφίες ξενοδοχείου, τόσο για να προβάλουν αποτελεσματικότερα την εμπειρία που θα έχει ο επισκέπτης σε αυτά όσο και για να παρέχουν πληρέστερη πληροφόρηση στους δυνητικούς πελάτες σχετικά με τις παροχές του καταλύματος και των επιλογών διαμονής.

Ο κρίσιμος ρόλος που έχουν οι φωτογραφίες ξενοδοχείου

Οι φωτογραφίες καλύπτουν το μεγαλύτερο εύρος ενός ξενοδοχειακού website και αποτελούν ένα από τα κυριότερα εργαλεία για την αποτελεσματική ανάδειξη του καταλύματος. Μέσα από μια σειρά ελκυστικών φωτογραφικών αποτυπώσεων το ξενοδοχείο ενισχύει την εικόνα του και την εντύπωση που λαμβάνει ο δυνητικός πελάτης για την αξία που θα προσλάβει από αυτό κατά τη διαμονή του.

Οι όμορφες και τεχνικά ορθές φωτογραφίες ξενοδοχείου μπορούν να έχουν καταλυτικό ρόλο στην αύξηση των πωλήσεων του ξενοδοχείου, ενώ οι μέτριες ή κακές φωτογραφίες θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε απώλεια κρατήσεων και εσόδων.

Φωτογραφίες για Website Ξενοδοχείου

Η σημασία που έχει μία καλή φωτογράφιση ξενοδοχείου για την επιτυχημένη προβολή του καταλύματος, φανερώνει και την ανάγκη η φωτογράφιση να πραγματοποιηθεί από επαγγελματία φωτογράφο ή εταιρία φωτογράφισης, με εμπειρία στις φωτογραφίες για ξενοδοχεία και ειδικότερα για χρήση σε website.

Δεν θα πρέπει να παραβλέπεται το γεγονός ότι μία φωτογράφιση για website ξενοδοχείου θα πρέπει να καλύψει συγκεκριμένες ανάγκες τόσο σε ποικιλία και θεματικές όσο και σε ό,τι αφορά την οπτική λήψης και τα παραδοτέα.

Οι φωτογραφίες που θα ληφθούν με στόχο τη χρήση τους στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου, σαφώς και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα OTA (όπου θα παίξουν και σημαντικό ρόλο στις πωλήσεις του ξενοδοχείου) όσο και σε άλλες ενέργειες online ή offline marketing. Θα είναι λάθος όμως το website ενός καταλύματος να χρησιμοποιήσει αποκλειστικά φωτογραφικό υλικό που έχει ληφθεί για χρήση σε έντυπη διαφήμιση ή κάποια offline διαφημιστική ενέργεια, δεδομένου ότι οι ανάγκες χρήσης είναι πολύ διαφορετικές.

Ανάγκη για χρήση πρόσφατων φωτογραφιών

Ένας παράγοντας που θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη είναι η ανάγκη για χρήση επίκαιρων φωτογραφιών. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα χρήσης παλιών φωτογραφιών που παρουσιάζουν μία παρωχημένη εικόνα του καταλύματος, των δωματίων ή των παροχών που προσφέρονται με αρνητικό αντίκτυπο είτε στις πωλήσεις, είτε στην εμπειρία των πελατών.

Παράλληλα, ειδικότερα για ενότητες που αναφέρονται σε εμπειρίες και δραστηριότητες που μπορούν να πραγματοποιήσουν οι πελάτες στο κατάλυμα, είναι θεμιτή η επιλογή φωτογραφιών με παρουσίαση της πραγματικής εμπειρίας που βιώνουν οι πελάτες με συμμετοχή είτε πελατών είτε μοντέλων, στη λογική των φωτογραφιών που χρησιμοποιούνται στα social media του καταλύματος.

Είναι σημαντικό οι φωτογραφίες να αποτυπώνουν όσο το δυνατό ακριβέστερα την αυθεντική εμπειρία διαμονής που προσφέρει το κατάλυμα. Για πολλά καταλύματα η φωτογράφιση συνδυάζεται χρονικά με τη δημιουργία ενός νέου website, γεγονός που δημιουργεί συχνά μία σειρά καθυστερήσεων, ειδικά για τα εποχικά καταλύματα που αναγκάζονται να περιμένουν την αρχή της νέας τουριστικής περιόδου με πληθώρα προκλήσεων όπως η προετοιμασία των χώρων ή οι καιρικές συνθήκες. Αντίθετα εάν η φωτογράφιση πραγματοποιηθεί κατά την περίοδο πλήρους λειτουργίας του καταλύματος (πριν ή μετά από την περίοδο αιχμής), το αποτέλεσμα θα είναι ορθότερο και αποτελεσματικότερο.

Οι φωτογραφίες στα website ξενοδοχείων της Hotelwize

Η Hotelwize, αναγνωρίζοντας τη σημασία που έχει η ύπαρξη καλού φωτογραφικού υλικού για ένα website ξενοδοχείου, βρίσκεται σε συνεργασία τόσο με τους πελάτες της όσο και με τους επαγγελματίες φωτογράφους που αυτοί επιλέγουν, ώστε να ληφθεί το φωτογραφικό αποτέλεσμα που θα λειτουργήσει θετικά και θα αναδείξει το website.

Μέσα από τις βέλτιστες πρακτικές που η ομάδα των ειδικών της Hotelwize προτείνει, οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται μπορούν να φέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα για το website του ξενοδοχείου.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ HOTELWIZE

Ελκυστικό
αναδεικνύει την αισθητική του καταλύματος

Προσαρμόσιμο
εξαιρετική προσαρμογή σε όλες τις συσκευές

Γρήγορο
με απόδοση έως και 99% στην Google

Εύχρηστο
καινοτόμο CMS για πλήρη έλεγχο του website σας

Ευέλικτο
με συνδέσεις στις καλύτερες εφαρμογές τρίτων

Ασφαλές
με anti-hacking αρχιτεκτονική για αποτροπή ενεργειών απάτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ